Вічна дорога пам’яті

«Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей…»

Афганська війна назавжди залишиться болем у серці нашого народу, хоча давно вже стала історією. Відгомін її боїв відчувається й донині. Багато наших земляків пройшли через ті жахливі випробування. Їхня пам’ять зберігає образи побратимів, які віддали своє життя, рятуючи інших. «Немає більшої любові, ніж та, коли положиш душу свою за друзів своїх,» – говориться у Євангелії. Серед них наш співвітчизник – Петро Володимирович Козоріз.

27 січня…  В цей день у Медвежанській ЗОШ І-ІІІ ступенів традиційно, з року в рік, вшановується пам’ять воїна-афганця,  односельчанина, колишнього випускника, славного героя, люблячого сина – Петра Володимировича. Цього року йому  виповнилося б 54…

Музей Петра Козоріза діє не один десяток років при школі, спрямовуючи свою роботу на національно-патріотичне виховання школярів. Побратими героя, воїни-афганці, представники влади, друзі щороку приїздять до школи, матері та могили патріота, щоб поклонитися мужності і силі духу Петра Володимировича. Рідна земля навіки закарбувала  героїзм нашого земляка.

У День пам’яті адміністрація школи гостинно запросила учнів Гуньківської ЗОШ І-ІІ ступенів. Школярі відвідали музей Петра Козоріза, побували на змістовному виховному заході, організованому вчителями Крушельницькою Т. М. та Запорожець Н. В., мали змогу доторкнутися до витоків виховання справжнього патріота рідної землі. Зворушливі спогади воїнів-афганців, вірші, пісні лунали в залі і не залишили нікого байдужими, пройняли до самого серця та душі. Згадано було і сучасних захисників, які захищають мир і спокій сьогодні. Хвилиною мовчання,  під метроном, вшанували пам’ять героїв Немирівщини,  що не повернулись до своїх домівок.

Завершився День пам’яті Петра Козоріза подякою від гостей та побажаннями усім миру, благополуччя, спокою в кожній оселі.

Школярі Гуньківської ЗОШ І-ІІ ступенів висловлюють слова щирої вдячності педагогічному та учнівському колективу школи за цікаву та необхідну національно-патріотичну роботу, за пропагування ідей миру та добра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *